Kreativ tænkning tilsat flid og stædighed førte til succes

Siden 1974 har PAVA produceret, leveret og behandlet biler med de mest effektive rustbeskyttelsesmidler på markedet. Historien begynder i Nordjylland i begyndelsen af 70erne med fabrikant Paul V Andersen, der også har lagt navn til både virksomhed og produkter.

Paul V. Andersen er manden bag PAVA succesen, og det er hans initialer der danner navnet PAVA. Han eksperimenterede tidligt forskellige olier og væsker, som kunne beskytte metaller mod iltning og deraf følgende korrosion og rust.

Paul V. Andersen var udlært inden for autobranchen, hvor han hurtigt fik fokus på, hvordan rust opstod – og ikke mindst interesse for, hvordan man kunne undgå skaderne. Paul var på et tidspunkt serviceinspektør for det daværende olieselskab Gulf, og fik der rig lejlighed til at undersøge, hvad olie er, hvordan det opfører sig under forskellige forhold og ikke mindst hvordan man – via en række kemiske forbindelser – kan udvikle produkter der både klæber fast til metal, bliver siddende og samtidig beskytter optimalt. Efter 3 års intens research og hårdt arbejde, så de første produkter indenfor professionel PAVA rustbeskyttelse dagens lys.

Men der skulle gå lang tid, før Paul V. Andersen fik overbevist landets automekanikere om fordelene ved at beskytte landets bilpark effektivt mod rust. Tidligere havde de renset med damp- og højtryk samt smurt med noget tyktflydende rustbeskyttelse, der hærdede op og blev hårdt. Metoden var både besværlig, dyr og ikke særlig effektiv. Men nu skulle de altså, med PAVA produkterne til rense med lufttryk og bruge tyndtflydende olieblandinger. Det var helt nyt, og der gik da også en del år, før de professionelle blev overbevist.

I den periode rejste Paul V. Andersen Danmark tyndt på fuld tid som agent for sine egne produkter. Hver aften kunne han så ringe hjem og afgive dagens indkomne ordrer til hustruen, Margrethe, der så ekspederede ordrerne den følgende dag. Indsatsen gav bonus, og efter nogle år opstod det ene efter det andet nye PAVA Center og snart var virksomheden et landsdækkende net af dygtige og professionelle fagfolk og specialister, der arbejdede med de nye og effektive produkter samtidig med, at de udviklede grundige metoder at arbejde med produkterne på.

Paul V. Andersen sparede aldrig sig selv, og det var en stor glæde, at hans datter, Anette Kristensen, tidligt viste interesse for firmaet. I 1986 var det tid til et generationsskifte, og Anette satte sig i direktørstolen klar til at føre familievirksomheden videre i samme ånd med konstant fokus på udvikling af såvel produkter som metoder.

I dag har PAVA et stort fokus på udviklingen indenfor både miljø og miljølovgivning. Samtidig følger man også den innovation, der sker indenfor autobranchen ift. nye konstruktioner og designs.

Men en grundlæggende ting er ikke blevet ændret: PAVA Rustbeskyttelsesprodukter er stadig tyndflydende og de hærder ikke op. Så Paul V. Andersens innovative observationer omkring forebyggelse af rustangreb på biler var og er stadig 100 % korrekte. Og det er stadig Paul V. Andersen kreative tanker og ideer, som vi alle i PAVA organisationen bygger videre på.